15 december 2009

Julmusik, böter och kaffe

Idag är det en speciell dag. Jag fyller år. Jämnt dessutom. Det är med lite blandade känslor. Jag kan ju inte göra nåt åt det, det är bara att acceptera. Men samtidigt är det ju en milstolpe. Ett kliv in i vuxenvärlden som inte kan backas. Jag är inte längre 20+. Jag är vuxen. Hu! Snälla lilla krumelur, jag vill inte bliva stur! Pippi kunde det där. Krumelurpiller och hästar i trädgården. Hur som helst går det inte att göra nåt åt, så jag fortsätter väl med att vara jag. Lagom knäpp, lagom vuxen.

Imorse fick jag lite sovmorgon. Tänkte att jag kunde ju ge mig själv det i present. Mamma ringde tre minuter före väckarklockan och sjöng. Perfekt timing, mamma! När jag kom ut till bilen och skulle åka till jobbet hade jag en lapp under vindrutetorkaren. NEJ! Inte böter! Jag hade ju betalat! Men det var en bot. P-vakten hade inte sett lappen om att jag betalat som jag hade lagt innanför rutan. Typiskt. Men det gick att lösa. Efter lite hjärtklappning och panik ringde jag Kumla Kommun. Det är ju deras parkering. Blev kopplad till vakten, som både mindes min bil och var någorlunda nära. Jag åkte och mötte honom, visade mitt kvitto och han rev boten. Skönt! Dålig start på födelsedagen annars, tänkte jag.

Nu sitter jag på kontoret och dricker kaffe och lyssnar på julmusik. Thank heaven for Spotify! Kaffe är dessutom nyttigt. Det sade de på radion imorse. En läkare intervjuades om kaffets positiva effekter mot Diabetes. Själv drack han 6-10 koppar per dag. Jag håller mig till 3-4, det räcker precis.

Nu ska jag nog göra lite nytta en stund. Bloggen lever igen, och kommer att uppdateras oftare.

1 kommentar:

Marie sa...

Nämen hej. Det tog ett tag innan det klickade, men nu har poletten trillat ner. Hur hamnade du där nere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...