19 februari 2011

Födelsedagskort

Jag har snöat in på trinagelvikta kort. De är rätt så enkla att göra, de passar i ett vanligt kuvert, och de har många små ytor att dekorera. Jag använder mycket spillpapper från min spillpapperslåda när jag gör små kort, det är ju praktiskt. Lådans innehåll bara växer och växer ju! Dessutom finns det mycket favoritpapper i lådan som jag blir så himla glad av att kunna använda till något!

Igår kväll gjorde jag ett kort med cremefärgad CS som bas. Till ett triangelvikt kort utgår jag från en bas på 30x10 cm. Sedan gör jag två veck, så att jag har tre kvadrater på vardera 10x10 cm. De två yttersta kvadraterna bigar jag en gång till, diagonalt, så att de kan vikas upp och läggas med långsidorna mot varann när kortet viks ihop och liksom vrids ett kvarts varv.

Mitt kort till fina L som fyller år på söndag har jag dekorerat med papper från October Afternoon, pearl maker, några stickers från Graphic 45, ett organzaband och lite vit spets. Den urklippta "panelen" att skriva på i mitten har jag klippt ut för hand, formen har jag ritat av en chipboardgrej jag hittade i lådan för allmänt jox.


Jag har stämplat på de rosa delarna istället för att sätta dit stora dekorationer, kortet ska ju kunna vikas ihop.

4 kommentarer:

Linda sa...

Ååh, jag ser verkligen fram emot att det där vackra kortet trillar ner i min brevlåda! Tack, söta söta du! Men MÅSTE jag vänta ett helt år innan jag får öppna det?!
Pussåkram!

Sari Hänninen sa...

jag gillar vad du gjort med Crafty Secrets-stämplarna :-) ( jag har dem själv, men har inte gjort ngt än...)

då kanske du skall öppna egen scrapbutik... _-)... d var ju inte kul att höra att d inte finns ngn bra pysselaffär i örebro... d r ju nästan brottsligt... :-)!

kom o hälsa på oss i sävedalen... vi har ju en mara den 2 april... ta tåget - och en ordentlig koffert - eller ta bilen och lämna baget tomt när du kommer ner :-)... så ordnar d sig nog... .-)

näe då - skoja bara... finns d inga bra mässor på g där uppe i landet?

Anna sa...

Jag ska till Linköping om två veckor, och det är en träff i Örebro i början av april, men mässor är det ont om. Vi har ju Stellas på nära håll, i Kumla, men just Big Shot säljer inte hon. Ska försöka få känna och klämma på någons BS och se hur den känns "på riktigt". =)

Elena sa...

What a gorgeous card! Love how it opens! Very creative!
Thank you for visiting my blog! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...