15 februari 2011

Kortmakeri!

Jag har hittat tillbaka till början. I maj började ju jag och Fia med lite lätt kortmakeri, innan vi blev helt besatta av papperspyssel. Nu är vi snart gamla ärrade veteraner som vet precis vad LO, CS och biga betyder, vi har skärmaskiner och fula papper som vi inte vill använda... Vi går på maror och träffar som om det var plättlätt... Jag tittade på några av mina första kort häromdagen, när jag letade efter ett födelsedagskort jag visste att jag hade någonstans. Och så gick det upp en talgdank! Kortmakeri är ju superkul! Jag älskar ju att göra kort! Gärna med knasiga komplicerade vikningar, mycket band och prima-rosor. Hur kunde jag tappa bort det? Jag har mest bara gjort LO's ett tag. Det är jättekul det också, det är inte det jag säger. Men att fylla ett helt 12x12-ark med foton, dekorationer och papper och få det att se snyggt ut, det är ju skitsvårt! Vissa av mina LO's (som jag ändå är nöjd med) är inte i närheten av det man ser på internet på alla tävlings- och inspirationssidor. Jag blir ju bara låst av att titta på alla finurliga sätt att dekorera, alla vackra foton folk tar på vardagsögonblicken där 3-åringen spiller pannkakssmet över köksgolvet eller sambon putsar fönster, alla påhittiga titlar och saker. Min kreativa hjärna vill inte! Den bara drar i nödbromsen och säger jag kan inte!! Så nu tar jag det lite piano med LO's. Jag ska köra mer på kortmakeriet, mer färgläggning av söta stämpelmotiv och mer smått pyssel. Jag tycker ju att det är roligare. Och eftersom detta är min hobby, ska ju jag tycka att det är kul!

Så det så!

Utan vidare tänker jag nu visa flera av mina senaste kort, fyra med en triangelvikning som kortbas och med väldigt olika färgskala, dekorationer och stil. Det femte kortet ligger snart i en postbil och guppar, på väg till en person som precis flyttat till ny lya. Fast det syns nog ändå att det är jag som gjort dem, tror jag.

Tre triangelkort, så lika men ändå rätt så olika.

Inflyttningskort till söta M.
Grattiskort till bästa G på jobbet!


Alla Hjärtans-kort till syster.

2 kommentarer:

Fia sa...

Vilka snygga kort! Visst är det kul att göra kort =)Ser fram emot söndag... Kram

Lilo sa...

Wow! Vilka kort! Och kloka ord. Jag har lättare att skapa layouter tror jag. Men nu har jag stämplat upp av flera "Mollystämplar" och ska försöka få till lite kort. Blir nog inte många annorlunda vikningar, det tycker jag är knepigt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...