13 februari 2011

Nordsalten Hobbyklubb # 23

Det är ju alla hjärtans dag imorgon, och de flesta utmaningsbloggar är överrösta av hjärtan, spets och gulliga stämpelmotiv... Så också Nordsalten! Utmaningen just nu (delta senast 14/2 20.00) är att skapa ett alla hjärtans-kort i vintagestil med minst ett hjärta på. Jag har skapat detta kort med mitt kit från Mollys Scrapbooking, Shabby Amanda. Jag har lagt till lite eget, och nu ligger det i ett kuvert på väg till en kär syster som ska få det imorgon. Kortet är även mitt bidrag till Mollys månadsutmaning i februari!


Ha en skön söndag!

4 kommentarer:

WencheP sa...

Så utrolig vakkert det ble! Masse herlige og flotte detaljer! Tusen takk for at du deltar hos NordSalten Hobbyklubb.

-Wenche

Sari Hänninen sa...

Tjenare!!!!

Jag ser på det hela som så här :-).

Grodan (cuttlebug) är bra, för att den går att fälla ihop. Den är dock något smalare än big shot - och det kan vara till problem om man t ex vill stansa ut med stora stansmallar från spellbinders. (nu räcker ju inte i o f s biggan heller till - för ALLA former - men man förlorar en storlek som sagt...)

Grodan är också - tack vare att den går att fälla ihop (och ta med på pysselträffar :-)...) - lite ostadig när man vevar - förutsatt att du inte har en glasyta (som t ex en spishäll - om du nu pysslar i köket). även om den har s k sugpropps-fäste - så tappar den den mellan utstansningarna... d v s du måste fälla in vingarna emellanåt för att få den att sitta på underlaget...

Big shot är en stadig maskin. Den har 6 fötter istället för grodans mittparti.

Den är bredare på stansområdet - vilket gör att du kan använda ännu en av spellisarna riktigt STORA mallar (givetvis beroende på vilka stora mallar du väljer - det är bättre med avlånga än runda).
plattorna är också längre, vilket gör det lättare att stansa ut t ex quickutz 4*8-tums-alfabeten utan att behöva krångla.

Biggan har också ett bra handtag upptill - vilket gör att du får ett bra grepp när du vevar.
Biggan är billigare - åtminstone för oss på scrap & hobby - och köpa in - och därmed också sälja till ut till kund. (för oss skulle det skilja mellan 1180 kr och 899 kr)

Jag tror dock att båda maskinererna är lika bra - kvalitetsmässigt. Jag har kvar min groda - utifall att jag vill ta med den på maror o så... :-).

Båda kan stansa ut "alla" stansmallar (sådana som är kända för oss här i europa (tunna (spellisar och quickutz), halvtjocka (sizzlitz), och tjocka (sizzix).

Min röst faller således på BIGGAN!!!

Sari Hänninen sa...

hej igen.. ja, frakten är ju en mardröm som sagt... den väger ju runt 7 kg - så d kan bli ngt billigare med dhl än posten... helt enkelt för att posten tar betalt för 10 kg...

vi har ju en mara den 2 april... kanske kan d passa... kom med bil då - för annars r d nog lagom så tungt att ta sig härifrån .-)

Marianne (Sakkalo) sa...

Herlig kort, nydelige farger og fine detaljer!
Tusen takk for at du deltar i utfordringen vår i Nordsalten Hobbyklubb - lykke til!
♥ Marianne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...