17 mars 2011

Undrar hur de funkar...

Ja, barnen alltså. Jag jobbar ju i en fyra nu, som klasslärare, och det blir liksom en helt annan sak än att vara ämneslärare! Först och främst ska jag ju undervisa i nästan alla ämnen! Hjälp! Geografi... Matte... Musik... NO-ämnen... Ni som känner mig vet hur mycket jag kan om geografi, att jag sov mig genom geografin i skolan och verkligen inte har en aning om var Dalsland ligger eller om ordningen på de halländska åarna... Nåja, man lär så länge man lever, och jag lär med barnen.

Nu vet jag till exempel att det finns en bro för båtar i Dalsland, att skogar i just Dalsland var inspelningsplats för Ronja Rövardotter, att Sveriges folkfattigaste landskap är Härjedalen, att man bara tillverkar messmör i Jämtland... Massor med saker kan jag nu! Inte konstigt att mellanstadielärare är så bra i TV:s frågesporter!

Utanför klassrummet är de rätt knasiga, barnen. De försöker ju vara stora och coola trots att de bara är 10. Sen ramlar nån på rasten och vill bli tröstad. Och en fyller år och vill bjuda hela klassen på glass! Och så ritar de teckningar till sin fröken!! Jag hade ingen aning om att de gjorde sånt, men nu vet jag. Och jag gillar det, att vara en så viktig del av deras liv! Jag gillar ju att jobba med fjortisarna också, och det är ju där jag verkligen vill vara... Men de små liven på mellanstadiet är minsann inte helt hemska de heller!

2 kommentarer:

Asksvart sa...

Vist är dom goa dom små liven, nu jobbar jag i en 2:a men skillnaden på dom och de i en 4:a är inte så jätte stor.
Även de bråkigaste och stökigaste barnen visar en mjuk sida ibland :)

Sari Hänninen sa...

Scrap & hobby finns som en grupp... testa en gång till...

i annat fall kan du skicka mig ett meddelande - Sari Hänninen - så kan jag lägga in dig som en medlem :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...